Sport

Фудбалер Немања Билбија спортиста године у Српској

БAЊA ЛУКA - Немања Билбија најбољи је спортиста Републике Српске за 2009. годину.


Друго мјесто припало је одбојкашици брчанског Јединства Дијани Васић, док је трећа чланица Смучарско-планинарског друштва, скијашица Жана Новаковић.

Иза њих су се пласирали: рукометашица бањолучког Борца Дејана Кнежевић, џудиста Романије из Пала Дражен Суботић, каратисткиња требињског Леотара Маја Мирдиња, атлетичарка Борца из Бање Луке Лусија Кимани, пливачица бањолучког "22. априла" Маја Мастикоса, кошаркашица Младог Крајишника из Бање Луке Милица Деура и стријелац теслићког Геофона Жарко Лазић.

"Иако сам практично тек на почетку каријере, овај тренутак сигурно нећу заборавити до краја живота. Свих 19 кандидата које су предложили струковни савези имали су одличне резултате, али сам се потајно надао да ћу бити изабран за најбољег. Хвала свима који су гласали за мене. Хвала мојој породици, свима из Фудбалског клуба Борац, али и онима који су били уз мене у досадашњој каријери" рекао је Билбија, који се први пут нашао у одабраном друштву и одмах је био проглашен за најбољег међу најбољима.

Признање фудбалеру Борца уручио је предсједник Републике Српске и први човјек Организационог одбора 55. избора Гласа Српске десет најбољих спортиста Рајко Кузмановић, који је нагласио да је сан сваког спортисте да буде најбољи у оном шта ради, а поготово да буде најбољи међу најбољима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog