Kultura

За краља Александра позови Новака Ђоковића

БЕОГРАД - Телевизијска серија "Краљ Александар Карађорђевић", у којој би главну улогу требало да глуми познати српски тенисер Новак Ђоковић, почеће да се снима средином марта идуће године на Цетињу, речено је на прес-конференцији продуцентске куће "Медијала Александар" из Београда.


 

Редитељ Стојан Стојчић рекао је да ће серија, која ће коштати 2,77 милиона евра, имати десет епизода, а осим Ђоковићa, који ће бесплатно играти краља Александра, глумиће и познати српски глумци Лаза Ристовски лик краља Петра, те Милан Гутовић лик Николе Пашића.

Серија се ради уз подршку и заједничку продукцију са Радио-телевизијом Србије /РТС/, а Стојичић каже да су и Влада Републике Српске и премијер Милорад Додик обећали подршку, ако буде новца за то, док бањалучка АТВ сарађује већ двије године са продукцијом "Медијала Александар".

Стојчић је рекао да је једини проблем са заузетошћу славног српског тенисера, због чега ће, вјероватно, дио серије бити сниман и у Монте Карлу, гдје Новак живи.

Серија ће пратити живот краља Александра од времена када се прије пута у Марсељ помолио у цркви у Херцег Новом и кренуо на пут бродом, па до атентата у Марсељу 1934. године, с тим што ће током путовања бродом бити приказивани флешбекови из његовог цијелог живота.

Предвиђено је да се у серији појаве и двије главне женске улоге – краљице Марије, коју ће вјероватно глумити једна румунска глумица, и извјесне "лијепе плавке", односно дјевојке из романа Анте Павелића, која је учествовала у планирању атентата на краља Александра, а коју ће вјероватно због језика глумити нека хрватска глумица.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog