Sport

Трифуновић на клупи Црвене Звезде

Александар Трифуновић (42) биће данас представљен као тренер Црвене звезде. Ово је епилог дводневних преговора водећих људи „црвено-бијелих” и некадашњег капитена, једног од најбољих и најомиљенијих кошаркаша с Малог Калемегдана.


Тренерски занат Трифуновић је „допекао” као асистент Змагу Сагадину у Црвеној звезди, а затим је самостално водио тим. Ипак, тадашња управа није имала довољно слуха да препозна његов квалитет, па је Драган Шакота постављен за шефа стручног штаба. Трифуновић је срећу потражио у иностранству, захваљујући поново Сагадину који му је понудио мјесто асистента у Лијетувос Ритасу. Када је Словеначки тренер напустио Виљнус, насљедио га је млади стручњак из Србије и остварио у двије сезоне одличне резултате – освојио Балтичку лигу, играо финале Улеб купа и пласирао се у Топ 16 Евролиге.

Прошле сезоне предводио је Паниониос, а љетос потписао уговор са Спартаком из Санкт Петербурга. Иако је имао подршку управе, поднио је оставку јер је сматрао да клуб не стоји иза тима.

У току јучерашњег дана званичних информација поводом ангажовања Трифуновића на Малом Калемегдану није било. Представник за медије Црвене звезде Милош Милићевић истакао је да ће сви детаљи трансфера бити објављени данас, на свечаној промоцији.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog