Sport

Сафет Сушић нови селектор БиХ

САРАЈЕВО - Бивши репрезентативац Југославије Сафет Сушић именован је за селектора Босне и Херцеговине.


На том мjесту он ће наследити Ћиру Блажевића, који је изванредно водио тим у квалификацијама за Свjетско првенство. БиХ је у баражу изгубила од Португала, а Блажевић је поднио оставку због неслагања са једним од најбољих играча Звјезданом Мисимовићем.

"До сада ми је више пута нуђен овај посао, а сада сам одлучио да га прихвати јер имамо изванредан тим који ће ми бити част да водим", рекао је Сушић.

На сједници Извршног одбора Фудбалског савеза Босне и Херцеговине Сушић је изабран једногласно.

Сушић је 2000. године проглашен за најбољег босанскохерцеховачког фудбалера у 20. вијеку, а легенда је некадашњег првака Југославије Сарајева. За тим са Кошева од 1972. до 1982. године одиграо је 350 утакмица и постигао 250 голова.

Наредних девет сезона провео је у Пари Сен Жермену, чији навијачи су га прогласили за ’принца са Парка принчева’. За репрезентацију Југославије Сушцић је одиграо 51 утакмицу и постигао 21 гол, а његов почетак репрезентативне каријере још нико није поновио.

Дебитовао је за ’плаве’ петог октобра 1977. године у Будимпешти против Мађарске и постигао два гола, да би већ у наредном сусрету против Румуније у Букурешту забиљежио хет-трик.

Године 1979. проглашен је за најбољег фудалера Југославије, а припало му је и признање за најбољег спортисту Босне и Херцеговине.

Тренерску каријеру почео је 1994. године у Кану, а потом је водио турске клубове Истанбул, Конија, Анкарагучу, Ризе и Анкару, као и Ал Хилал из Саудијске Арабије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog