Sport

Најзанимљивији моменти српског спорта у 2009.

Није баш цвјетало на осталим пољима, али Србија је у спорту  креирала неколико чуда и неколико сјајних резултата. Док Срби не буду у конкуренцији за најбоље научнике и изумитеље, остаје да се радују успјеху спортиста. Поглед на најзанимљивије спортске догађаје у 2009 години.

 


 

Најзначајнији спортски догађај у Србији било је одржавање универзијаде у Београду.

Ватерполисти Србије су мимо очекивања постали прваци свијета, уз најтежи пут кроз елиминације и пакао петераца у финалу.

Кошаркаши су се вратили на старе стазе, освојили сребрну медаљу на Европском првенству, али и промовисали нову генерацију која ће харати свијетом.

Иако немају базена у којима би тренирали, српски пливачи су били прави хит на протеклом свјетском првенству у пливању. Мала сирена из Панчева, Нађа Хигл, шокирала је свијет освојивши злато на 200 метара прсно.

Долазак Радомира Антића увео је ред у српску фудбалску репрезентацију, која је коначно заиграла онако како су сви очекивали да може и мора. Обезбијеђен је пласман на Мондијал и враћена фудбалска грозница.

Константност у прављењу чуда има само кошаркашки клуб Партизан. Иако још није вријеме за подвлачење црте, ваља се сјетити рекорда посјете на једној европској утакмици, 22.567 гледалаца.

"Док сам жив, Србија ће имати медаљу у пливању лептир стилом". Милорад Чавић је размазио нацију медаљама, па је за неке неуспјех што није коначно побиједио Фелпса. Ипак, двије медаље на СП, не смије бити мало.

Тешко је живјети и бити тенисер у вријеме Федерера и Надала. Ђоковић се сасвим солидно сналази и чека својих 5 минута. Већ је константа у свијету тениса, али не може се рећи да је бити трећи на свијету неуспјех.

Не заборавимо одбојкаше, чија нова генерације не попушта у трци за врх. У свјетској лиги су након силне борбе поклекли пред Бразилом. Али има времена.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog