Sport

Тенис: Српкиња Ана савладала Аустралијанку Јелену

БРИЗБЕЈН - Српска тенисерка Ана Ивановић пласирала се у друго коло међународног тунира у Бризбејну побједом над, по други пут натурализованом Аустралијанком Јеленом Докић, са 2:1 у сетовима.


 

По сетовима резултат је био 7:5, 1:6, 6:3 за српску тенисерку, која је на турниру постављена за трећу носитељку, а меч је трајао сто минута. Био је то први меч Ивановићеве после тромјесечне паузе и сезоне у којој је остала без освојеног турнира.

Српска тенисерка тренутно заузима 21. позицију на WТА листи. Ивановићева ће у другој рунди играти против Швајцаркиње Тимее Башчински.

"Очигледно је да сам била нервозна на почетку меча, али сам се заиста добро припремала и то због тога сам имала пуно самопоуздања", рекла је Ивановићева послије првог сусрета са Докићевом.

Ивановићева је посустала у другом сету, који је изгубила са убедљивих 6:1.

"У другом сету сам се повукла, изгубила сам интензитет у игри и без разлога сам играла дефанзивно. Онда ми је тренер Свен Греневелд рекао да морам да покушам да доминирам, што је на крају дало резултат", рекла је Ивановићева.

"Сервирала сам и кретала сам се далеко боље него у мом последњем мечу, који није био тако скоро, тако је је добро што сам почела овом победом", додала је српска тенисерка.

Као циљ за ову сезону, српска тенисерка је истакла "повратак међу најбољих десет и наступ на завршном турниру сезоне".

Противница Ивановићеве у другој рунди биће 53. тенисерка свијета, 20-годишња Тимеа Башчински из Швајцарске и то ће бити први сусрет двије тенисерке.

Турнир у Бризбејну игра се за наградни фонд од 220.000 долара.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog