Sport

Звезда иде даље у Еврокупу

МОСКВА - Кошаркаши Црвене звезде савладали су у петом колу групе Ф Еврокупа Динамо у Москви са 88:86, чиме су обезбједили пласман међу најбољих 16.


Тако је Александар Трифуновић дошао до побједе већ у првом мечу откако је преузео мјесто тренера 'црвено-белих'.

Најефикаснији у побједничкој екипи био је Мајк Тејлор са 22 поена, а сјајну партије приказали су Оливер Стевић (11 поена и 10 скокова) и Немања Бјелица (12 поена, 11 скокова).

За Динамо је Биков убацио 17. У 6. колу, Црвена звезда дочекује Бенетон 12. јануара.

Руси су боље почели меч и повели 11:3 после поена Бикова. Водили су домаћи и са десет поена разлике, али су ’црвено-бели’ у другој дионици заиграли знатно боље и после тројке Тејлора повели су 27:25. Екипе су до полувремена играле у налетима, а после поена Хвостова било је 47:46 за Динамо на полувремену.

Тимови су се често смјењивали у вођству, а Звезда је олако испустила шест поена предности средином трећег периода. Динамо је потом у последњој четвртини дошао до +5 после тројке Хвостова, али је Звезда преко Бјелице и Тејлора поново ухватила прикључак.

У самој завршници Драгићевић је асистирао Стевићу за побједнички кош, а Бакић је у последњем нападу украо лопту и спријечио Московљане да покушају да изједначе или тројком дођу до тријумфа. 

Динамо Москва: Хвостов 14п, Сироватко 4п, Биков 17п 4ас, Ивљев, Жибиров 3п, Домани 3п, Саврашенко 12п 9с, Васиљев 10п 6с, Швед 15п, Жуканенко 8п.

Црвена звезда: Кешељ 11п, Кикановић 1п, Тејлор 22п 4ас, Недовић, Стевић 11п 10с, Радивојевић, Драгићевић 12п, Виденов 6п, Штимац 11п, Бакић 2п, Бјелица 12п 11с.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog