Sport

Фудбалери Тогоа желе бојкотовати Куп нација

ЛОМА - Фудбалски тим Тогоа одлучиће данас да ли ће се повући са Купа афричких нација након јучерашњег оружаног напада на аутобус са репрезентативцима у Анголи у којем је убијено једно лице, а девет повријеђено, укључујући и двојицу фудбалера.


Неколицина играча рекла је да жели да бојкотује турнир послије свега, као и да им није до фудбала када су им саиграчи повријеђени.

Један од функционера организационог комитета Купа афричких нација рекао је да ће се турнир одржати по плану. Он није желио да открива своје име за јавност, јер није овлашћен да разговара са медијима.

Аутобус са репрезентацијом Тогоа нападнут је јуче на граничном прелазу Конга и Анголе, гдје је национални тим путовао на Куп афричких нација.

"Убијен је возач, а повријеђено је девет чланова делегације. Рањени су двојица фудбалера, чланови стручног штаба, љекарског тима и припадници администрације", рекао је Вили Догбаце, предсједник финансијске комисије Фудбалског савеза Тогоа.

Повријеђени су резервни голман Обилале Коси и штопер Серж Акакпо, који су превезни у болницу у Кабинди, главном граду истоимене области.

Аутобус је нападнут у близини провинције Кабинда, на граници Конга и Анголе. Та област од 1975. године има проблема са сепаратистима, који желе самосталност од Анголе.

Куп афричких нација почиње у недјељу. Того прву утакмицу игра у понедјељак против Гане.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog