Sport

Того: Убијени тренер и портпарол, а не возач

ЛОМА - Голман Тогоа Коси Агаса изјавио је да су још двојица члана делегације његове земље погинула од последица рањавања на путу на Куп афричких нација у Анголу.


Агаса, првотимац француског Истра, у телефонској изјави радио станици Франс-Инфо рекао је да су преминули и помоћни тренер и портпарол екипе Тогоа. Додао је да је тешко повријеђен и резервни голман Обилале Коси, који је хитно пребачен у болницу у Јужну Африку.

 

"Упркос овоме, првенство ће се наставити", истакао је раније данас министар спорта Анголе Гонкалвеш Муандумба, иако је делегација Тогоа, према изјавама самих фудбалера, око 30 минута била под рафалном паљбом.

Министар за информисање Анголе Мануел Рабелаиш објавио је још раније да су нападачи ранили осам чланова делегације Тогоа и убили једног држављана земље домаћина такмичења. Власти у Тогоу су саопштиле да је убијен возач аутобуса.

Међу повријеђенима је и одбрамбени фудбалер Тогоа Серж Акакпо. Неки његови саиграчи су због тога изразили жељу да се одустане од наступа на Афричком купу нација.

"Пуцали су на нас као на псе. Били су наоружани до зуба. Двадесет минута смо провели испод сједишта аутобуса", рекао је Томас Досеви, првотимац француског друголигаша Нанта.

Португалска новинска агенција Луса објавила је да је одговорност за напад преузела сепаратистичка организација ФЛЕЦ. Рабелаиш је казао да су нападачи у Анголу дошли из Конга и да су послије напада побјегли назад.

"Ако постоји могућност да бојкотујемо овај турнир, хајде... само о томе и размишљам, о повратку кући... Нећемо да пуцају на нас само због фудбалске утакмице", нагласио је фудбалер средине терене Тогоа Алексис Ромао са којим се сагласио и Досеви.

"Не желимо да играмо овај турнир. Размишљамо само о нашим саиграчима. Одвратно је ово што се десило", казао је Досеви за Инфоспорт.

Афрички куп нација почиње сутра, Того је прву утакмицу требало да игра у понедељак са Ганом, али се због трагичних догађаја повукао.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog