Kultura

32. децембар иде на ФЕСТ

БЕОГРАД - На 38. Међународном филмском фестивалу ФЕСТ, који ће бити одржан од 19. до 28. фебруара у Београду, биће приказан и филм из Републике Српске "32. децембар", режисера Саше Хајдуковића.


 

Филм "32. децембар" прича је о људима који у новогодишњој ноћи, умјесто да дочекају 1. јануар, прелазе у 32 децембар. Главне улоге играју Драгана Марић, Николина Ђорђевић, Ања Станић, Љубиша Савановић, Александар Бланић, Наташа Иванчевић.

Умјетнички директор ФЕСТ-а Мирољуб Вучковић рекао је данас на конференцији за новинаре у Београду да ће на Фесту бити приказана 64 филма, из тридесетак земаља.

Из региона ће бити приказан хрватски филм "Метастазе" режисера Бранка Шмита о животу наркомана, о национализму и криминалу, затим такође хрватски филм "Вјерујем у анђеле" Никше Свиличића, романтична је комедија о поштару Шимету у малом мјесту на острву, из Србије "Флеш бек" Александра Јанковића, затим документарац из"Центар за прање филмова" Срђана Кнежевића, који прати дешавања у свим областима кинематографије у Србији у протеклој деценији.

На ФЕСТ-у ће бити приказани филмови "Антихрист" Ларса фон Трира, "Не осврћи се" аутора Марине де Ван у коме улоге тумаче Софи Марсо и Моника Белучи, амерички филм "Зли поручник" у којем играју Николас Кејџ, Ева Мендез, као и "Павиљон 6" руског режисера Карена Шахназарова, америчка црна комедија о тајној служби у војсци "Људи који зуре у козе" у којем играју Џорџ Клуни, Иан Мекгрегор, Кевин Спејси, филм "Писац из сјенке" Романа Поланског у којем игра Иан Мекгрегор, Пирс Броснан и Ким Катрал.

Биће приказани и филм "Дивне кости" Питера Џексона о дјевојчици која је убијена и посматра свог убицу са неба, затим, филм "Затворено острво" Мартина Скорсезеа са Леонардом ди Капријом у главној улози, "Вукодлак" у коме глуме Бенисио дел Торо и Ентони Хопкинс. Биће приказани и филм "Сви су добро“ са Робертом де Ниром и Дрју Баримор у главним улогама и филм "Непобједиви" Клинта Иствуда у коме глуме Морган Фримен и Мет Дејмон.

Биће приказани награђивани филмовови из Русије, Француске, Италије, Индије, Јапана, Кине, Пакистана, Израела, Њемачке, Грчке, Аустрије, Ирана.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog