Sport

Joвановићеву награду примио белгијски премијер

Милан Јовановић је проглашен за најбољег играча Белгије, али је "Златну копачку" умјесто њега на церемонији подигао белгијски ремијер Ив Летерм.


"Срећан сам због ове награде. Нисам очекивао да је добијем због разочаравајућих партија Стандарда у овој сезони. Само сам се надао због моје улоге у прошлогодишњој титули и десет голова у новој сезони. Бусуфа је можда више заслужио да подигне Златну копачку. Међутим, ово је леп тренутак за моју каријеру и кулминација протекле три године у Белгији", рекао је скромно Јовановић.

Популарни Лане, који је водио и у свим навијачким анкетама, са убједљивих 218 гласова новинара и фудбалских стручњака је завршио испред Андерлехтовог двојца Мбарк Бусуфа (174) и Ромелу Лукаку (167), чиме је "Златна копачка" по трећи пут заредом отишла у руке играчу Стандарда.

Додуше, није било буквално тако јер се репрезентативац Србије није ни појавио на свечаној церемонији, па је трофеј узео ватрени навијача Стандарда Летерм.

"Јовановић је ово заслужио као страшан играч. Честитам, Милане. Златна копачка је за тебе. Браво", рекао је премијер Белгије.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog