Sport

Олимпијакос се извињава Партизану због химне

Кошаркашки клуб Олимпијакос у четвртак рано ујутру на адресу КК Партизан послао је извињење због грубе грешке која се догодила прије утакмице ова два клуба у Атини када је, умјесто српске "Боже правде", интонирана химна бивше државе, "Хеј Словени".


''Драги пријатељи, молимо Вас да примите наше искрено извињење због немилог догађаја који се десио током презентације тимова на јучерашњој утакмици. Ми истински разумијемо ваше разочарање и неугодност због наше грешке која се тиче химне Србије, и желимо да вас увјеримо да се то није десило са намјером''.

Из Олимпијакоса су поручили да је људски фактор разлог велике грешке која се догодила.

''Грешка особе која је задужена за пуштање музике током утакмице је озбиљна, и овим писмом желимо да изразимо наше извињење Вашој Управи, стручном штабу и играчима што нису одслушали своју химну. Ми искрено веома поштујемо ваш тим, као и српски народ, и надамо се да овај немили догађај неће ни у ком случају утицати на наше досадашње изванредне односе'', каже се у саопштењу атинског клуба.

Истовремено, и КК Партизан огласио се саопштењем поводом овог догађаја. Црно-бијели су послали писмо протеста Евролиги и кошаркашком клубу Олимпијакос у коме се изражава велико разочарење због скандалозне грешке која је направљена и која је свакако нарушила углед најелитнијег европског кошаркашког такмичења.

''Поштована господо, веома озбиљна грешка се десила током презентације тимова на утакмици 10. кола регуларног дијела сезоне Евролиге Олимпијакос - Партизан. Након представљања обе екипе, организатори су одлучили да интонирају химне двије државе чији су репрезенти поменути клубови. Умјесто химне Србије "Боже правде" наши играчи, стручни штаб, навијачи и сви људи који су били присутни у хали, као и они који су гледали директан телевизијски пренос, слушали су химну Југославије "Хеј, Словени". То је скандалозно и веома разочаравајуће. Обзиром да је Олимпијакос озбиљан клуб, са много спортских успјеха, утолико нам је поменута грешка више изненађујућа, тако нешто нисмо очекивали. Такође, веома важна чињеница је да је током првог загријавања екипа пуштена химна Србије "Боже правде", а да је изненада на финалном представљању интонирана "Хеј, Словени". Ми заиста желимо да вјерујемо да је све то продукт техничке грешке, али то свакако није смјело да се деси - каже се у поруци црно-бијелих, који су на крају додали: ''Примили смо писмо извињења од Олимпијакоса, што смо и очекивали, али у сваком случају потребно је да објаснимо да је за наш клуб, наше навијаче као и нашу државу веома озбиљно разочарање. Такве ситуације нарушавају и углед Евролиге, као најелитнијег кошаркашког такмичења у Европи''.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog