Kultura

При крају ''Мит о Сизифу'' Филипа Гајића

Редитељ и глумац Филип Гајић, привео је крају филм и (вјероватно) серију на које је прва асоцијација ентузијазам.


Након свега 18 дана снимања, са, како Гајић каже, “буџетом од 0 динара“ и глумцима који су учествовали у овом необичном пројекту без хонорара, “Мит о Сизифу“, или “шифровано“ МОС, тренутно је у фази монтаже.

Како редитељ објашњава, ово “није прича заснована на класичној структури телевизијско-филмских серијала, већ на сасвим одвојеним дијеловима-пасажима који заједно чине цјелину“.

Као што се могло видјети из промо дијела представљеног на коктелу поводом завршетка снимања у клубу “Ноир“, поменути пасажи се ослањају на чувена дела из књижевности попут Кафке, Фокнера и Барика, док је Камијев есеј "Мит о Сизифу" нит која ову сегментирану причу ставља ван епоха или жанрова.

Филм и серија, који управо трагају за телевизијом окупили су низ глумачких звеијзда међу којима су и Горан Јевтић, редитељева супруга Луција Шербеџија, Ана Бретшнајдер, Данијела Штајнфелд, Катарина Жутић, Бојан Димитријевић, балерина Соња Вукићевић и њена ћерка Христина Поповић, као и многи други.

Гајић о глумцима у пројекту у коме је “правило да нема правила“ каже да су “попут трупе Монтија Пајтона који мијењају карактере и ликове које играју“.

За музику у филму био је задужен популарни Рамбо Амадеус, који је такође добио и једну веома значајну улогу. Поред осталих задатака, Рамбо је свој глумачки таленат ставио на тест у оживљавању чувене филмске сцене из Бергмановог класика “Седми печат” у којој глуми витеза који игра шах са Гораном Јевтићем у улози Смрти.

Ако све буде ишло по жељи редитеља и сценаристе Филипа Гајића који продукцију “Мита о Сизифу“ потписује заједно са Николом Марковићем, филм и серија ће на неку од телевизија доћи на прољеће.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog