Kultura

Брајан Џонсон колегама рокерима: Мање ''шупље'' приче, више свирке

СИДНЕЈ - Аустралијски хард-рок бенд "ЕјСи-ДиСи" (AC/DC) поручио је рок звијездама да престану са давањем лекција публици о давању новца у хуманитарне сврхе.


Пјевач популарног бенда Брајан Џонсон (62) је у интервјуу аустралијском дневнику "Дејли телеграф" рекао да људи који дођу на концерте не желе да им славне личности - попут Боба Гелдофа или Боно Вокса - поручују да морају да мисле и на изгладњелу дјецу.

"Не говорим свима да треба да дају новац, јер они то себи не могу приуштити. Када сам и сам био у радничкој класи, нисам желио да ми се - када дођем на концерт - неко са бине обрати и поручи ми да морам мислити на неко дијете у Африци. Урадите концерт у хуманитарне сврхе, али то не мора да се емитује широм свијета", рекао је Џонсон.

Он је истакао да он и остали чланови бенда воле да хуманитарни рад обаве много тише и да у те сврхе дају сопствени новац.

Џонсонови коментари објављени су у вријеме када се популарни бенд припрема да идуће седмице крене на први турнеју по Аустралији у посљедњих девет година након што су пропутовали велики дио планете у склопу турнеје "Црни лед".

Њихов албум са истим именом продат је широм свијета у 6,7 милиона копија.

Џонсон је нагласио да још не жели да оде у пензију.

"Наравно да не желим у пензију, али ако ме тијело или глас издају, онда ја ту ништа не могу да учиним. У питању је понос. Не можете изневјерити себе, бенд, публику. Пјеваћу све док могу", рекао је Џонсон, који је у бенд дошао 1980. године након смрти претходног пјевача Бон Скота од тровања алкохолом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog