Kultura

Компилација најбољих урлика

Прије неколико мјесеци у њујоршким шоповима појавила се плоча под називом "Фејврт Рикордед Скрим" (Favorite Recorded Scream). У продају је пласирано само 500 примјерака. Они најодважнији који су купили примјерак, схватили су да наслов не лаже: ријеч је о компилацији 74 вриска, уздаха, урлика, завијања и дерњаве извођача као што су Д Ху (The Who), Пиксис (Pixies), Слејер (Slayer) и многих других.


Иза пројекта се крије Лирој Стивенс (LeRoy Stevens) који је на идеју скупљања аудио-каталога урлика и свега осталог дошао слушајући пјесму "А Чејнџ Из Гоинг Ту Ком" (A Change is Going to Come) од извођача Бејби Хуеја (Baby Hueya). Сљедеће што је направио јесте обилажење свих шопова на Менхетну гдје је замолио продавце да му помогну око одабира њима најдражих врискова у историји музике.

Шест мјесеци касније, направљено је 500 примјерака ове јединствене плоче, а 74 вриска "пролете" кроз тачно 3 минуте и 32 секунде.

Плочу отварају Пиксис са дјелом њихове пјесме "Вамос" (Vamos), а присутни су још и Д Стуџс (The Stooges), Де Ла Соул (De La Soul), Слејер и Бјорк (Björk).

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog