Kultura

Елефсон поново у Мегадету

Оснивач, вокал и гитариста легендарног Мегадета (Megadeth) Дејв Мастејн објавио је да се изворни басиста бенда Дејвид Елефсон (у Мегадету од 1983. до 2002. године) поново враћа у поставу. Повратак Елефсона се управо поклапа са почетком америчке турнеје "Раст ин Пис" (Rust In Peace) којом се обиљежава двадесетогодишњица издавања култног албума са истим називом. Мегадет ће на турнеји свирати комплетан албум.


Дејв Мастејн (посљедњих година хришћански вјерник и активиста) је у вези свега тога изјавио: "Ово показује снагу братске љубави и опроста. Дејвиду Елефсону је мјесто у овом бенду. Сада је право вријеме да вам покажемо нашу обновљену снагу којом ћемо вам жестоко испрашити гузице!"

Дејвид Елефсон се слаже: "Ово је велики тренутак за све нас, како за бенд тако и за фанове. Ово је велика прослава музике са албума који је један од најрепрезентативнијих у нашој каријери."

Елефсон се враћа на мјесто басисте које је протеклих година заузимао Џејмс Ломензо, који одлази из бенда. Мастејн је изјавио: "Желимо се захвалити Џејмсу на годинама лојалне службе на бас гитари, и овом приликом му желимо све најбоље."

Елефсон се враћа у бенд послије жестоких сукоба са Мастејном који су резултовали тужбом из 2004. године. Дејв Мастејн је и поред тих сукоба и Елефсонове тужбе (Мастејн ју је добио), ипак полако олабавио свој став према Елефсону понудивши му на крају нову шансу.

На поменутој турнеји, поред нове поставе Мегадета свираће и великани треш метала попут Тестамента (Тestament) и Егзодуса (Exodus).

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog