Kultura

РТС: Бреговић завршио кастинг за Евросонг

БЕОГРАД – Композитор Горан Бреговић завршио је данас тродневни кастинг, на коме је учествовало девет пјевача, а троје најбољих одабраће у наредних неколико дана, изјавила је шеф Службе за односе с јавношћу Радио-телевизије Србије Душка Вучинић-Лучић.


Она је истакла да је РТС веома задовољан како је кастинг протекао и оцијенила да ћемо добити три нова хита, од којих ће један представљати Србију на такмичењу за избор „Пјесме Евровизије”, које се одржава у мају у Норвешкој.

Бреговић ће, заједно са представницима Јавног сервиса Србије у наредних неколико дана изабрати троје најбољих извођача, али ће њихова имена бити саопштена знатно касније, међутим Вучинић-Лучић није прецизирала тачан датум када ће то бити.

Првог дана кастинга представили су се бивши члан групе „Пети елемент” и пратећи вокал Јелени Томашевић на „Евросонгу” 2008. Марко Вулиновић, учесник такмичења „Ја имам таленат” Оливер Катић и Адил Максутовић.

Јучерашњи дан је био резервисан за дјевојке - наступиле су Емина Јаховић, финалисткиња такмичења „Ја имам таленат” Марија Лазић и ћерка пјевача Жељка Самарџића, прошлогодишња учесница „Беовизије”, Миња Самарџић.

Током данашњег дана на кастингу су учествовали једна од „Звезди Гранда” Милан Станковић, Жељко Васић и финалиста Радијског фестивала 2006. Ненад Ћеранић.

Вучинић-Лучић је подсјетила да ће представника Србије на овогодишњем „Еуросонгу” изабрати публика гласањем 13. марта у емисији „Три па један за Осло”, путем СМС-а.

Емисија ће бити директно преношена на Првом програму РТС-а из Студија 8 у Кошутњаку.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog