Kultura

Основана асоцијација филмских редитеља Србије

БЕОГРАД – Филмски редитељи Србије основали су у Београду своју асоцијацију и за предсједника изабрали Дарка Бајића, саопштила је та асоцијација.


Оснивачка скупштина Асоцијације филмских редитеља одржана је у сали биоскопа „Балкан”, у присуству 61 редитеља, међу којима су били Здравко Шотра, Горан Паскаљевић, Пуриша Ђорђевић, Мирослав Лекић, али и млади неафирмисани умјетници.

Оснивање асоцијације су писмима подржали и Емир Кустурица, Миша Радивојевић, Горан Марковић, Слободан Шијан и много други доајени српске кинематографије, који су били спријечени да дођу, наведено је у саопштењу Асоцијације.

У веома живој, али конструктивној атмосфери, чланови асоцијације су изабрали Бајића за предсједника, а за чланове извршног одбора Бобана Скерлића, Зорана Поповића, Олега Новковића, Срдана Голубовића, Дејана Зечевића и Владимира Паскаљевића.

Одбор је поручио да ће главни циљеви асоцијације бити борба за поштовање редитељске професије, реализација ауторских права за филмска остварења и обезбјеђивање бољих услова рада.

Асоцијација филмских редитеља Србије саопштила је да намјерава да активно учествује у доради Закона о кинематографији и најавила да ће у наредним недељама представити своје прве конкретне активности.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog