Politika

Огњен Тадић: Бољи сам и адвокат и привредник од Додика

Предсједнички кандидат опозицоног блока се огласио "поводом клевета и неистина које је изрекао г. Милорад Додик у емисији „Тв Гост“ ТВ К3 из Прњавора емитованој 13. 05. 2010. године".


У прилогу нам је достављено "Попратно писмо уз саопштење" и само "Саопштење", које је Огњен Тадић упутио медијима у РС. У првом документу предсједнички кандидат "Заједно за Српску" износи податке о ширем контексту спорних иступа лидера владајуће коалиције у медијима, а који указују на стање у којем се налази медијска сцена РС. Стога смо ми у редакцији Фронтал.РС сматрали да је неопходно да се оба документа објаве у цјелости, и то прво "Попратно писмо уз саопштење", а онда и предметно саопштење. Чинимо то напросто зато, што имамо осјећај да већина медија неће.

Прилоге објављујемо у цјелости, без икаквих редакцијских коментара, јер је то ваш посао. Фронтал.РС ће наставити да покушава бити протутежа, или барем сигурносни вентил, овако конструисане медијске сцене у Српској; без озбира на све консеквенце које такво понашање носи.

Нисмо ни на чијој страни, нико нас новчано не помаже осим на комерцијалном нивоу, и све оно иза чега се можемо сакрити (али и тиме похвалити) јесте најбројнија посјета у Српској и ваши коментари.

Гуглајте ћирилицом!

ПОПРАТНО ПИСМО УЗ САОПШТЕЊЕ


У прилогу вам достављам Саопштење које сам сачинио као реакцију и деманти поводом клевета и неистина које је изрекао г. Милорад Додик у емисији „ТВ ГОСТ“ ТВ К3 Прњавор емитованој 13. 05. 2010. г.

Од ТВ К3 Прњавор очекујем да га у цјелини објави јер је до клевете и дошло у њеном програму. Посебно због тога што сам скоро двадесет минута чекао на линији да ме укључе у ту емисију како, бих директно могао одговорити на клеветничко понашање г. Додика, а што ТВ К3 Прњавор није допустила.

Од РТРС очекујем да о овој реакцији направи прилог за централни дневник РТРС, јер је недавно објављен и прилог о реакцији г. Драгана Калинића на интервју лидера опозиције који је објављен у "Вечерњим новостима". Сходно томе треба омогућити и мени деманти на изјаве лидера власти, без обзира што оне нису објављене у програму РТРС.

Све остале молим да због истине објаве приложено саопштење како би у старту сви заједно спријечили да се предстојећа изборна кампања претвори у лажијаду по мјери г. Милорада Додика.

САОПШТЕЊЕ МЕДИЈИМА


Није лијепо што г. Додик блати адвокатску професију. Она му је тако много пута у животу донијела срећу и била најбољи пријатељ.

Није истина да сам било када заступао било ког дилера дрогом.

Моја адвокатска канцеларија од самог оснивања 01. 09. 2001. г. није се бавила кривичним правом, па тако ни одбраном дилера. Прецизно желим да кажем да сам као адвокат на кривичном суду само једном заступао одбрану и то једног бившег министра у првој Додиковој Влади.Није паметно што г. Додик жели да сакупи политичке поене на тврдњи да немам искуства у привреди. Моја канцеларија се првенствено бави привредним правом. Ако поредимо пословно искуство г. Додика и моје, онда могу само рећи то да нити једног дана од њеног оснивања моја канцеларија није престала да ради, нити је дужна било коме.

С друге стране, позивам г. Додика да било кога одведе пред капију било ког предузећа којим је он управљао, па да видимо да ли такво предузеће постоји и да ли привређује.

Никада нисам учествовао у приватизацији, али знам много тога о вези г. Додика са бројним приватизацијама. Ако жели можемо и о томе причати. У сваком случају послије избора ће се ревизорска служба Бошка Чека и тиме бавити. Изгледа да г. Додик нема високо мишљење ни о народу којим скоро осам година управља. Да је другачије, онда не би плашио грађане тиме што сам по занимању адвокат. Адвокати су најчешће предсједници најутицајнијих и најбогатијих држава. Моје колеге адвокати и практичари правници су Барак Обама у Америци, Тони Блер у Великој Британији, Николас Саркози у Француској, Силвио Берлускони у Италији, Димитриј Медведев у Русији, Ханс Дитрих Геншер у Њемачкој и многи други истакнути државници.

У Америци, од укупно четрдесет и четири предсједника, двадесет и пет њих су били адвокати. Г. Додик то вјероватно зна јер је сигурно доста морао да изучи о америчким адвокатима када је бирао америчку адвокатску канцеларију коју ко зна због чега плаћа Република Српска.


У сваком случају, када народ има могућност да бира између, с једне стране, неког ко је адвокат, и, с друге стране, неког коме адвокати често требају ради кривичних пријава и поступака који се против њега воде, а што је г. Додик наговијестио као могући избор у вези са предсједничким изборима заказаним за 3. октобар ове године, онда сматрам да избор народа треба бити адвокат.

Барем због тога што нити једну Владу Републике Српске коју устроји адвокат, никад и нико неће називати издајничком - као што се то чинило од 1998. па до 2000. г., нити лоповском - као што се то чини од 2006. г. па до данас.

Из показане необавијештености г. Додика о свом потенцијалном такмацу, тј. о мени, јасно се види да су му потребни нови сарадници. Предлажем да их потражи међу адвокатима. У супротном можемо очекивати наставак непристојне и прљаве изборне кампање коју води г. Додик, а која директно напада највише људске и моралне принципе.


Огњен Тадић

адвокат, потпредсједник СДС и кандидат за предсједника Републике Српске у име Коалиције „ЗАЈЕДНО ЗА СРПСКУ“

 

 

(фронтал.РС користи ову прилику да подсјети премијера РС, Милорада Додика, и његове савјетнике за медије; да смо му захтјев за интервју упутили још прије готово годину дана, те да чињеница да се опозициони лидери одазивају на наше позиве, није наша кривица. То је још мање било какав доказ о нашој "пристрасности" или "симпатијама према опозицији", за шта нас се оптужује по кулоарима, будући да је премијер тај који одбија да да интервју за Фронтал, а не обратно. Мјеста на Фронтал.РС има за све  релевантне политичке факторе у Српској. Гуглајте ћирлицом!)

Komentari
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog