Intervju

Слављеници са зајечарске Гитаријаде

''Ез ај фол” (Аs I Fall), мало познат овдашњи бенд, побиjедиo је на 44. зајечарскoj Гитаријади.


Њима је награду додијелио стручни жири, а публика је гласала за домаћи бенд из Зајечара,''Мајнд рифлекшн''.

Састав из Лакташа, један из бањолучке метал сцене, свира метал–кор (metalcore), а према ријечима Дражена Кецмана, једног од чланова, постоји тек годину дана и пар мјесеци:

- Чланови бенда су: Дарио Главоњић, Милан Поповић, Жарко Јеж, Мирослав Голубовић и ја. За ових годину дана успјели смо ''одрадити'' доста свирки по просторима  бивше Југославије.

На чувену зајечарску гитаријаду су се пријавили и ''упали'' међу дванаест бендова, који су ''имали част да свирају на култној 44. гитаријади', каже Дражен. Свирка у Зајечару је некад била веома угледан рок догађај. Како је данас тамо?

-Ове године су спојили и скуп моториста, тако да је све била једна велика манифестација гдје је присуствовало више хиљада људи. Конкуренција је била одлична, поготово, по мом мишљењу, бенд из Новог Сада "ПРY" и бенд из Београда ''Алхемиа'', за које сам мислио да ће побиједити. Међутим, након тонске пробе, и наравно након што смо одсвирали свој такмичарски дио, сви су нам прилазили са ријечима да смо дефинитивно побједници.

Изненадили смо се позитивном реакциом, како публике тако и осталих бендова.

Награда није само симболична. Побједници су добили 150.000 динара за освојено прво мјесто, као и понуде за бесплатно снимање у студију.

- Ова награда превенствено значи отварање многих врата за нас. Све у свему, одлично искуство, одлична организација, свирање пред 7.000 људи, познанство са многима.

''Ез ај фол'' креће ка слави?

-Даље је све на нама. Планирамо у јануару да идемо у студио да снимимо први албум са нових 12 пјесама, и наравно само напријед! - каже Дражен додавши да се на бањолучком Демофесту нису прославили-нису прошли међу 100 бендова.

Гитаријада у Зајечару је одржана од 5. до 8. августа, а у ревијалном дијелу  публика је слушала ''Ван Гог'', ''Најт шифт'', ''Пилоте'', Ђорђа Давида, „Бјесове”, америчког музичара Ленс Лопеза, загребачке групе „Психомодо поп” и састав „Овердрајв”.

Питао: Жељко Свитлица

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog