Društvo

Андан прекинуо штрајк након што је довео живот у питање

БАЊА ЛУКА - Бивши директор Полиције Републике Српске Драгомир Андан прекинуо је вечерас по савјету љекара штрајк глађу који је прије 21 дан започео испред зграде ОХР-а у Бањoj Луци
Андан је штрајк глађу прекинуо по савјету љекара Клиничко-болничког центра Бања Лука.


"Љекар ми је рекао да ако желим да останем жив, морам да порекинем са штрајком, јер је моје здравствено стање озбиљно угрожено. Послушао сам га и вратио се кући", рекао је Андан.

Бивши директор Полиције РС Драгомир Андан је 30. августа почео штрајк глађу испред просторија ОХР-а у Бањој Луци, тражећи да још једном буду сагледане околности под којим га је ОХР прије више од три године смијенио и одузео му личне документе.

Тадашњи високи представник у БиХ Мирослав Лајчак смијенио је Андана 10. јула 2007. године са образложењем да је дио мреже подршке некадашњем предсједнику РС Радовану Караџићу и да је застрашивао новинаре и грађане који су хтјели да је разоткрију.

Ни три године након смјене и одузимања личних докумената, права на посао и примања, ОХР није повукао одлуку нити је против Андана подигнута било каква оптужница домаћег правосуђа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li vas samoizolacija čini nervoznim?

Rezultati ankete
Blog