Društvo

Oтворена нова Боска

Данас у 12 часова почела је са радом реновирана Робна кућа ''Боска'' у Бањој Луци.


Булевар краља Петра Крађорђевића, од Народног позоришта РС до зграде Екватора, био је данас и прије 12 часова затворен за саобраћај, као кад се славни Нова година или је неки већи концерт на Тргу Крајине.

Разлог се овај пут дао наслутити редом црних лимузина од Паласа па све до поште. Наиме, по сриједи је било отварање РК Боска, а присуствовали су власник Делте, Мирослав Мишковић, премијер РС, Милорад Додик, министри, бизнисмени и многи други.

Да су крупне звијерке унутар новог тржног центра у Бањој Луци показивао је и црвени тепих испред главног улаза око којег су стајали момци из Сектор обезбјеђења, и остали безбједњаци.

Све то је, чекајући да се Боска отвори за обичну рају, посматрала група људи, већином пензионера и средњошкилаца, али више ових првих.

Свечаност унутар објекта прво су напустили министри Глухаковић, Братић и Рисовић. Мало касније се на тепиху појавио и ведри предсједник НСРС, Игор Радојичић. Посљедњи су се појавили они главни. Мирослав Мишковић и Милорад Додик, изашли су са ројем фотографа око себе, у друштву са Александром Џомбићем.

Црвени тепих је убрзо склољен, али то није значило да народ може ући о разгледати Боску, већ су људи усмјерени на други улаз, гдје је од 14. часова било предвиђено отврање за купце.

Нови власник чувене бањолучке робне куће, Зекстра-Делта, запослиће у њој око 150 радника. Реконструкција 11 500 квадратних метара робне куће реализована је за четири мјесеца, након многих перипетија око власништва пословних простора и штрајка радника. У цјелокупни пројекат преузимања, некада једне од највећих робних кућа у бившој Југославији, уложено је, како се наводи, 15 милиона евра.

Komentari
Twitter
Anketa

U proteklih godinu dana koliko ste puta odgledali neku pozorišnu predstavu?

Rezultati ankete
Blog