Svijet

Либија - Удари са дистанце (ВИДЕО)

ВАШИНГТОН - Либијска државна телевизија јавила да су цивили у Триполију мете напада авиона коалиције "непријатеља крсташа". Грађани главног града Либије „живим штитом“ бране касарне и аеродорм.


 

Позивајући се на портпарола војних снага телевизија наводи да западне силе, у склопу међународне војне акције против либијског вође Моамера Гадафија, гађају магацине горива за Мисрату и околне области у западној Либији.

Телевизија је јавила да је више кола хитне помоћи упућено у различите дијелове Триполија како би се помогло цивилима.

У међувремену, са америчких и британских ратних бродова лансирано је преко 110 крстарећих ракета , јавила је агенција РТ

Исти извор наводи да ће војна коалиција САД, Британије, Француске, Италије и Канаде напасти циљеве дуж либијске обале, посебно противваздушну одбрану око Триполија и Мисрате.

Један амерички званичник истакао је за америчку мрежу Си-Ен-Ен да је циљ опеарација коалиције да „заустави нападе Гадафија на Либијце и смање његову способност да ремете зону забране лета.“

Коалиција има око 25 бродова и подморница у Средоземљу, од којих су неки близу либијске обале, додајући да ће се ускоро укључити и амерички борбени авиони.

"САД учествују са крстарећим ракетама, електронским нападима, као и нападима на либијску противваздушну одбрану", рекао је званичник, истакавши да коалиција тренутно дјелује под оперативном контролом америчког командног центра у Африци.

У међувремену, и британски авиони прикључили су се нападу на Либију, рекао је британски премијер Камерон.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog