Svijet

Либија - Удари са дистанце (ВИДЕО)

ВАШИНГТОН - Либијска државна телевизија јавила да су цивили у Триполију мете напада авиона коалиције "непријатеља крсташа". Грађани главног града Либије „живим штитом“ бране касарне и аеродорм.


 

Позивајући се на портпарола војних снага телевизија наводи да западне силе, у склопу међународне војне акције против либијског вође Моамера Гадафија, гађају магацине горива за Мисрату и околне области у западној Либији.

Телевизија је јавила да је више кола хитне помоћи упућено у различите дијелове Триполија како би се помогло цивилима.

У међувремену, са америчких и британских ратних бродова лансирано је преко 110 крстарећих ракета , јавила је агенција РТ

Исти извор наводи да ће војна коалиција САД, Британије, Француске, Италије и Канаде напасти циљеве дуж либијске обале, посебно противваздушну одбрану око Триполија и Мисрате.

Један амерички званичник истакао је за америчку мрежу Си-Ен-Ен да је циљ опеарација коалиције да „заустави нападе Гадафија на Либијце и смање његову способност да ремете зону забране лета.“

Коалиција има око 25 бродова и подморница у Средоземљу, од којих су неки близу либијске обале, додајући да ће се ускоро укључити и амерички борбени авиони.

"САД учествују са крстарећим ракетама, електронским нападима, као и нападима на либијску противваздушну одбрану", рекао је званичник, истакавши да коалиција тренутно дјелује под оперативном контролом америчког командног центра у Африци.

У међувремену, и британски авиони прикључили су се нападу на Либију, рекао је британски премијер Камерон.

Komentari
Twitter
Anketa

Smatrate li da je predsjednica Vlade Republike Srpske zaslužila nagradu ključ grada?

Rezultati ankete
Blog