Politika

Милановић о формирању власти у ФБиХ

ВЕЛИКА ГОРИЦА - Предсједник Социјалдемократске партије Хрватске, Зоран Милановић, изјавио је да одлука о формирању Владе Федерације БиХ без два ХДЗ-а није најмудрија и најсретнија.


"Шта год ја мислио о ХДЗ-у БиХ и ХДЗ-у 1990, о томе да ли је њихова политика била добра, те о њиховим односима с ХДЗ-ом Хрватске, чињеница је да је за те двије странке гласала велика већина Хрвата који су изашли на изборе у БиХ. С обзиром на то да је ФБиХ заједница Бошњака и Хрвата и да тако стоји и у Вашингтонском споразуму, онај који формира владу мора да пази да се не позива само на обичну већину", истакао је Милановић.

Истичући да је његова странка увијек подржавала СДП БиХ "као грађанску опцију у БиХ", Милановић је нагласио да је БиХ држава три народа и да ту треба бити деликатан и пажљив када се доносе важне одлуке.

"Одлука која је донесена у ФБиХ није најмудрија и најсретнија и ја бих је на њиховом мјесту размотрио", рекао је Милановић новинарима у Великој Горици.

Упитан да ли сматра актуелну политички ситуацију у БиХ опасном, Милановић је рекао да се по реакцијама Хрвата у БиХ не види да се било ко понаша на неприхваљитив начин или да ситуација измиче контроли.

"Два ХДЗ-а у БиХ сигурно нису мој и наш први избор, али за њих је гласало готово 90 одсто босанскохерцеговачких Хрвата који су изашли на изборе", рекао је Милановић, преносе хрватски медији.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog