Društvo

Митинг подршке генералу Ђукићу

БАЊ АЛУКА - У Доњим Колима данас ће бити одржан митинг подршке генералу Војске Републике Српске Новаку Ђукићу који је у Суду БиХ осуђен на 25 година затвора у случају "Тузланска капија".


Замјеник предсједника Борачке организације РС Мико Шкорић рекао је раније Срни да су на овај скуп позвани сви борци и српски патриоти како би мирним окупљањем дали подршку генералу Ђукићу и осталим Србима који су, како је истакао, неправедно осуђени.

"Ово је почетак протеста подршке неправедно осуђеним Србима пред Судом БиХ, који ће касније бити проширени на више нивое у организацији БОРС-а", нагласио је Шкорић.

Шкорић је рекао да је организатор овог скупа Борачка организација из Доњих Кола, мјеста у којем је рођен генерал Ђукић, те да су на скупу позвани и представницима градске Борачке организације.

Митинг подршке у Доњим Колима заказан је за 12.00 часова.

Генерал Ђукић раније је затражио да се утврди истина о дешавањима 25. маја 1995. године на локалитету Капија у Тузли када је у експлозији гранате погинула 71 особа, а због чега је он, као тадашњи командант тактичке групе "Озрен", добио драконску казну. Ђукић је прошле године у Суду БиХ осуђен на 25 година затвора.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Planirate li da u oktobru 2018. glasate na izborima?

Rezultati ankete
Blog