Društvo

Омладински савјет РС - Трагови у пијеску

БАЊА ЛУКА - Омладински савјет Републике Српске почеће сутра сарадњу са медијско - продукцијском кућом "Пешчаник" из Србије, с циљем реемитовања истоимене радио емисије на омладинској радио станици "Радио Балкан" из Бањалуке.


Радио емисија "Пешчаник" је главни дио истоименог пројекта, који се у Србији емитује од 2000. године, а обрађује грађанско - политичке теме као што су људска права, дискриминација, корупција, економски развој и сличне, које оптерећују друштвену заједницу у контексту демократске транзиције.

Предсједник ОСРС Бојан Гребенар рекао је на конференцији за новинаре да грађани у Српској показују велико интересовање за "Пешчаник", што потврђује и број слушалаца који емисију прати путем интернета.

Главни уредник "Радија Балкан" Милорад Милојевић изразио је задовољство што је управо "Радио Балкан" прва радио станица у БиХ која емитује популарну емисију "Пешчаник".

"Желимо да младим људима пружимо шансу да кроз серијал ових емисија науче културу дијалога, јер је ово емисија која говори против негативних појава у друштву", рекао је Милојевић.

У наредном периоду ОСРС ће организовати и званичну промоцију радио емисије "Пешчаник", када ће у Бањалуци угостити и ауторке емисије Светлану Лукић и Светлану Вуковић.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog