Svijet

Гадафијева војска се повлачи

БЕНГАЗИ - Либијске снаге су се повукле данас на сто километара од Бенгазија након што је у ваздушним нападима уништен велики дио тенкова, јавља агенција Франс прес. Снаге одане либијском лидеру Моамеру Гадафију су се повукле до града Ајдабије, јужно од Бенгазија, остављајући поред пута за собом на десетине уништених тенкова.


Владине снаге спорадично гранатирају више стотина побуњеника који прате повлачење и који су 3-4 километра изван Ајдабије.

Танак стуб дима се уздиже у граду који је раскрсница источног пута ка Тобруку и египатској граници и Бенгазију на северу.

Гадафијеве снаге су заузеле Ајдабију прошле седмице после чега су кренуле у офанзиву на Бенгази, подсећа АФП.

Међутим Гадафијеве снаге су зауставили француски ратни авиони који су их сатима гађали након усвајања резолуције 1973. којом су одобрена сва неопходна средства да се спречи повређивање цивила.

"Чак и ако треба да погинем, учићемо данас у Ајдабију", каже побуњеник Салман Маграби, међутим није јасно како побуњеници, наоружани каћушама и противваздушним митраљезима 12,7 мм могу заузети град, а да не направе, они сами, цивилне жртве, примећује АФП.

(Бета/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog