Društvo

ОПРЕЗ – Не конзумирати пића суботичког “Скаида“! (ФОТО)

САРАЕЈВО - Агенција за безбједност хране БиХ наложила је инспекцијску контролу и повлачење са тржишта БиХ, као и забрану увоза, шљивовице компаније "Скаид" из Суботице.


Из Агенције за безбједност хране БиХ наводи се да је на основу лабораторијских анализа утврђено да "шљивовица препеченица" од 0,5 литара јачине 50 одсто в/в, "шљивовица препеченица" од једног литра јачине 50 одво в/в и "лозовача" од 0,5 литара јачине 40 одсто в/в садрже десет пута већу количину метанола у односу на дозвољени ниво.

Агенција за безбједност хране БиХ упозорава да по квалитету и здравственој исправности ови произвеоди не одговарају важећим прописима и нису прикладни за конзумацију.

У саопштењу агенција позивају се грађани да наведене производе не купују и не конзумирају, јер могу угрозити своје здравље.

Агенција је то учинила на основу обавјештења коју је издало Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, а потом и обавијестила надлежне инспекцијске органе Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ.

 

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је јуче да се интензивно ради на расвјетљавању узрока смрти З. М. (47) из Ниша и И. Т. (38) из Куле, за које се сумња да су конзумирали алкохолна пића привредног друштва "Скаид" д.о.о. Суботица, које се бави производњом и прометом жестоких алкохолних пића у производном погону у Пригревици.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog