Sport

Путин и Зенит данас на Маракани

БЕОГРАД - Млади тимови Црвене звезде и Зенита из Санкт Петербурга у сриједу од 18 часова ће одиграти пријатељски меч на “Маракани”. Тој утакмици би требало да присуствује и премијер Русије, Владимир Путин, који ће у сриједу боравити у Београду.


Путина ће на “Маракани” дочекати предсједник фудбалског клуба Владан Лукић као и челници Спортског друштва Црвена звезда.

У Црвеној звезди спремно очекују Путина и предузете су високе мјере безбједности да би меч протекао у најбољем реду.

“Црвена звезда је спремна да на најбољи начин презентује Београд и Србију, и изузетно поносна што ће имати прилику да поздрави премијера Руске федерације Владимира Путина. Надамо се да ће прилику да га поздраве имати и неколико десетина хиљада љубитеља фудбала и навијача Црвене звезде”, рекао је портпарол Звезде, Марко Николовски.

У Звезди спремају и спрецијалан поклон за највишег званичника који је икада дошао на “Маракану”.

“Спремили смо му икону Белог анђела, која је урађена специјално за њега, са неком врстом посвете на задњој страни. Имаће сећање на тај дан кроз то, и наравно дрес Црвене звезде са бројем 1 и вероватно још неколико поклона изненађења”, истакао је Николовски.

Поводом утакмице Црвена звезда – Зенит одржана је конференција за медије, на којој су присуствовали тренери и капитени обе екипе. Делегацију Зенита чинили су тренер младог тима Анатоли Давидов и капитен Матијаш Станислав, док су испред Црвене звезде говорили тренер Душан Кљајић и фудбалер Марко Николић.

“Веома смо захвални што смо добили позив за овај сусрет. Ми знамо да је Србија фудбалска земља, у своје време могло је доста тога и да се научи о фудбалу из ове земље, и лијепо је што се то поново враћа. Наравно, све ће то лако да се види и у самој утакмици. Било ми је врло драго то што сам отворивши завјесу када смо пролазили, видио симбол Газпрома, нашег заједничког спонзора. То је сигурно један од симбола нашег пријатељства, који зближава народе. Драго ми је због тога што сам први пут у овој земљи, и што ћемо одиграти ову утакмицу”, рекао је Давидов.

(Б92/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog