Svijet

Либија - Акција спашавања пилота Еф-15 (ФОТО)

ЛОНДОН - Амерички борбени авиони "Херијер" дејствовали су на либијска оклопна возила, која су представљала пријетњу по једног од пилота срушеног авиона, саопштила је америчка војска, преноси британски дневник "Дејли телеграф".


Амерички званичници тврде да војници, који су послати у помоћ пилоту, нису пуцали што је у супротности са медијским извјештајима да је група маринаца "пуцала из свих расположивих оружја" и да су ранили неколико цивила.

Пилот и копилот катапултирали су се јуче из америчког борбеног авиона "Еф-15" изнад Бенгазија због механичког квара током бомбардовања циљева.

Они су се након искакања раздвојили на земљи. Војно руководство донијело је одлуку о слању америчких авиона "херијер" са носача "Кирсерџ", који је у близини либијске обале, након што су примјећена оклопна возила како прилазе мјесту на којем је пилот.

Нешто раније, локални медији јавили су да је шест мјештана села рањена хицима, које су испалиле америчке снаге из хибридне летјелице попут хеликоптера "Оспреј" послате у мисију спашавања чланова посаде срушеног авиона.

 

Међутим, америчка војска је инсистирала на томе да су те тврдње неосноване.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog