Politika

Тадић: Вјековни односи двије земље

БЕОГРАД - Предсједник Србије Борис Тадић на почетку разговора са премијером Русије Владимиром Путином најавио потписивање споразума о стратешком партнерству двије земље. Он је рекао да двије земље везују вјековни пријатељски односи.


За неколико месеци потписаћемо споразум, што је круна наших односа, али тога не би било без Вашег доприноса, рекао је Тадић руском премијеру.

Пожељевши добродошлицу Путину у Београд и Србију, Тадић је нагласио да је ово земља великог пријатељства према Русији и руском народу.

Тадић је рекао да су везе Србије и Русије историјске и духовне, да су заставе и језици слични, али и да су двије земље постигле договор да граде односе за будућност на бази обостраних интереса.

Путин је казао да му је драго што је послије 10 година поново у Београду и што ће разговарати о међусобној сарадњи двије земље.

Он је навео да је обим сарадње Русије и Србије у порасту.

Након састанка у четири ока, у Палати Србија је почео састанак делегација Србије и Русије, у којем учествују и премијер Мирко Цветковић и министри Владе Србије, са министрима и осталим државним представницима руске стране.

Састанку присуствују министри за инфраструктуру и енергетику, Милутин Мркоњић, просвјете и науке, Жарко Обрадовић, животне средине, рударства и просторног планирања, Оливер Дулић, као и градоначелник Београда, Драган Ђилас.

Састанци у Палати Србија биће завршени потписивањем више споразума, након чега су за око 15.30 најављене изјаве за медије предсједника Србије и премијера Русије.

Путин ће се послије састанака у Палати Србија на Новом Београду упутити у Народну скупштину, гдје ће се састати с предсједницом Скупштине Славицом Дјукић - Дејановић и шефовима посланичких клубова.

Посјету Србији руски премијер завршиће, како се очекује, одласком на утакмицу младих тимова београдске Црвене звезде и санктпетербургшког Зенита на стадиону Маракана.

(Бета/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog