Republika Srpska

Састанак Додик Путин - Српска сигурно у "Јужном току"

БЕОГРАД - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас након сусрета са руским премијером Владимиром Путином у Београду да ће Српска сигурно бити укључена у изградњу гасовода "Јужни ток".


 

Додик је новинарима рекао да је Русија, поред Србије, један од најзначајнијих спољнотрговинских партнера РС, гдје има велика капитална улагања.

Он је подсјетио да је руска компанија приватизовала нафтну индистрију у Српској и навео да слиједе улагања у модернизацију тог сектора.

Предсједник Додик је навео да је са шефом руске Владе разговарао о убрзању друге транше улагања, те додао да у априлу у надлежним банкарским структурама треба да буде донесена одлука и одобрена средства да би отпочела коначна модернизација нафтног сектора и производња 4,2 милиона тона нафте.

Додик је напоменуо да је са Путином разговарао и о реализацији пројекта концесије за испитивање налазишта нафте у Српској.

Он је на састанку са Путином предводио делегацију из РС у којој су били и премијер Александар Џомбић и министар индустрије, енергетике и рударства Жељко Ковачевић.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog