Svijet

Сирија: 25 мртвих у сукобима полиције и демонстраната

ДАМАСК - У сукобима полиције и демонстраната у Сирији убијено 25 људи, потврдило медицинско особље у мјесту Дара на југу земље, јавља Ројтерс. Британској агенцији су болнички извори пренијели да су примили 25 тијела са простријелним ранама.


Према ријечима активиста и становника града Дара, снаге безбједности отвориле су у сриједу ватру на демонстранте испред џамије Омари, гдје се претходне ноћи окупило више стотина људи како би спријечили полицију да упадне у зграду џамије.

Спорадична пуцњава настављена је током дана, а чула се и током сахране двије особе које су раније погинуле, пренијеле су агенције.

Државна телевизија је приказала снимке на којима се, како се наводи, виде велике количине оружја у тој џамији, а власти оптужују демонстранте да су салафисти, припадници екстремистичког огранка сунитског ислама.

У протеклих седам дана у овом граду се свакодневно одржавају протести против режима предсједника Башара ал Асада, чија се партија Баас на власти налази 40 година, а немири су почели да се шире и на околна мјеста.

Власти и демонстанти дају различите податке о броју погинулих и рањених.

Учесници протеста у Сирији, који се одржавају посљедњих дана, траже веће политичке слободе и искорјењивање корупције.

(Танјуг/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog