Društvo

Српски хакери у одбрани Гадафија

БЕОГРАД, ТРИПОЛИ - Више од 50.000 интернет корисника из Србије већ данима угрожава борбу либијске опозиције против Моамера ел Гадафија, тврди опозициони Либијски омладински покрет.


Интернет корисници из Србије активно пружају подршку Гадафију и његовом режиму и воде сајбер рат против снага које се боре против Гадафија.

"Корисници из Србије покренули су прогадафијевски покрет на Фејсбуку,Твитеру, Мај-спејсу, Ју-тјубу и другим друштвеним мрежама и ми, послије консултација са администраторима тих мрежа, процјењујемо да је више од 50.000 интернет корисника из Србије активно укључено у пружање подршке Гадафију", наведено је у саопштењу те организације.

Медији поклањају велику пажњу овим активностима које су привукле Гадафијеве присталице из других земаља, а либијска државна телевизија редовно емитује оно што пишу Гадафијеве присталице из Србије, како би показала да он и даље има подршку у другим земљама, наводи либијски покрет.

Поред тога, велики број корисника из Србије води рат на Интернету против антигадафијевих група и веб сајтова и они хакују, спамују или обарају веб сајтове повезане са снагама које се боре против Гадафија, НАТО, САД, Француском, Великом Британијом, истакнуто је у саопштењу.

Либијски омладински покрет примјећује да за тако малу земљу попут Србије, са релативно скромним бројем Интернет корисника, организовање више од 50.000 активних Гадафијевих присталица који заједно дјелују на Интернету представља грандиозни подухват и захтијева велику количину рада, преданости и новца.

"Ми сумњамо да иза овог прогадафијевог покрета стоје моћне политичке организације и политичке партије и апелујемо на међународну заједницу да хитно нешто предузме тим поводом", закључио је Либијски омладински покрет.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog