Sport

Србија - Сјеверна Ирска: Орлови немају право на кикс

БЕОГРАД - Послије пет мјесеци паузе репрезентација Србије у вечерас од 20.30 наставља квалификације за ЕП 2012, а ривал јој је Сјеверна Ирска. Смјена селектора, катастрофални резултати и дивљање навијача у Ђенови обиљежили су прва четири меча Србије у групи Ц гдје су “Бели орлови” освојили само четири бода.


Уколико жели да сачува шансе за пласман у Пољску и Украјину сљедеће године, Србија мора да слави пред празним трибинама.

Због суспензије УЕФА која је услиједила због хулигана у Ђенови, Србија ће Сјеверну Ирску дочекати пред празним трибинама, биће само око 250 гостијућих навијача.

Наш национални тим није успио да слави у претходна два домаћинства у овом квалификационом циклусу (Словенија 1:1, Естонија 1:3).

Србија и Сјеверна Ирска су играли само једном од осамостаљења наше земље, било је 1:0 за “Орлове” у пријатељском мечу прошле године, а у 10 окршаја са селекцијама Југославије и Србије и Црне Горе, ривал је остварио само једну побједу и два ремија.

Сјеверна Ирска је непоражена у досадашња три меча. Побједила је Словенију 1:0 у Љубљани, а ремизирала са Италијом (0:0) и Фарским острвима (1:1). Острвљани на девет од посљедњих 12 мечева нису постигли гол.

Капитен Србије Дејан Станковић изјавио је да ће наш тим против селекције Сјеверне Ирске одиграти прво од шест финала. Два дана прије меча са Сјеверном Ирском у Београду, Марко Пантелић, Бранислав Ивановић и Александар Коларов истакли су да је и даље све у њиховим рукама.

Нападач који неће играти у петак, Никола Жигић, сматра да екипа има квалитет за ЕП, али да су наредне утакмице и посљедњи тренутак да то потврди на терену. И поред великих кадровских проблема селектор Владимир Петровић Пижон би на терену требало да има довољно јак састав да донесе три бода Србији. Поред већ одсутних Видића, Кузмановића и Жигића, због повреде неће играти ни голман Јоргачевић.

Директан пренос утакмице Србија - Сјеверна Ирска можете гледати на РТРС-у од 20:30.

(Агенције/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog