Društvo

Окупљање Гадафијевих присталица у Београду

Чланови фејсбук групе „Подршка либијском народу и његовом вођи, Муамеру ел Гадафију“ из Србије, организовали су за викенд у Београду скупове подршке.


 

Први окупљање планирано је за данас у подне на београдском Тргу Републике, а друго, под називом „Анти-НАТО скуп као подршка Либијском народу“ за сутра у 16 часова у парку Мањеж.

Организатори напомињу да ова окупљања нису страначки мотивисана и да се неће дозволити никаква обиљежја осим либијске и српске заставе.

Ова фејсбук група је у протеклих неколико дана окупила преко 56 000 корисника интернета у Србији, али и регији. Изазвали су велику пажњу медија, јер је анти-гадафијевски Либијски омладински покрет саопштио да је могуће да иза „српских хакера“ стоје „моћне политичке организације и политичке партије“. Такву могућност администратори ове групе одбацују.

Либијска омладинска организација обавијестила је свјетску јавност да ову Фејсбук групу свакодневно представљају на државној телвезији Либије како би приказали да пуковник Гадафи има велику подршку у свијету. То је потврдило и неколико чланова ове групе из Либије који су извјештавање либијске државне телевизије коментарисали на „зиду“.

Данас су корисници Фејсбука из Републике Српске организовали групу подршке Гадафију и либијском народу у којој чланство броји већ око 1500 чланова.

(Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog