Svijet

Либија - У четири дана 114 жртава Одисејеве зоре

Најмање 114 људи је убијено, а 445 повријеђено за четири дана ваздушних удара коалиције на Либију, саопштило је либијско Министарство здравља.


"Од 20. до 23 марта, у нападима је убијено 114 људи и рањено њих 445", рекао је званичник тог министарства Калед Омар на конференцији за новинаре у Триполију.

Он није прецизирао колико је цивила међу погинулима, а, како је рекао, 104 особе су убијене од недјеље до сриједе у Триполију, док је 10 страдало у Сирту, родном граду либијског лидера Муамера ел Гадафија.

Портпарол либијске владе, Ибрахима Муса, је потврдио да побуњеници напредују ка Аџдабији.. Муса је рекао да побуњеничке снаге имају подршку коалиционих снага из ваздуха.

"Напади из ваздуха побуњеницима омогућава напредовање ка Аџбадији.То је неморално, незаконито и нема овлашћена од стране Савета безбедности ", рекао је он.

Арапска телевизија Ал Џазира вечерас је известила да су побуњеничке снаге са истока успеле да уђу у град Аџдабија, који контролише влада.

Та телевизија извјестила је да су многи Гадафијеви борци заробљени и да су његове снаге сада углавном позициониране у западним дијеловима града, преноси Ројтерс.

(Ројтерс/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog