Politika

Никшић: Не играмо мостарску утакмицу

САРАЈЕВО - Члан Предсједништва СДП-а БиХ и новоименовани премијер Федерације БиХ, Нермин Никшић, изјавио је да је јучерашњи споразум лидера СНСД-а, СДС-а, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 обезбјеђивање међусобне подршке у супростављању странкама потписницама платформе, које "ту утакмицу неће прихватити".


Он је рекао да "платформаши" немају проблем с тим да се без њих констититуише власт на нивоу БиХ, али и да то исто очекују од других странака када је ријеч о њиховој парламентарној већини на нивоу ФБиХ.

"Нема алтернативе међустраначким разговорима, ту је наш став и даље исти као и након избора", рекао је Никшић новинарима у Сарајеву.

Према његовим ријечима, странке потписнице платформе спремне су ући у разговоре о успостављању власти на нивоу БиХ са свим странкама које желе да се баве конкретним ријешавањем проблема у земљи.

"Код разговора за нас је и даље основа потписана платформа, али с обзиром да ту више странака разговора неопходно је и да постоји више простора у том смислу", навео је Никшић.

Предсједници СНСД-а Милорад Додик, СДС-а Младен Босић, ХДЗ-а БиХ Драган Човић и ХДЗ-а 1990 Божо Љубић потписали су јуче у Мостару заједничку изјаву о сарадњи на успостављању власти на нивоу БиХ.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog