Politika

Човић: СДП је формирао бошњачку ”самоуправу”

САРАЈЕВО - Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је да његова странка неће разговарати са онима који данас грубо вријеђају став хрватског народа у БиХ, руше уставни поредак Федерације БиХ, те негирају одлуке Централне изборне комисије БиХ.


Он је навео да самовоља СДП-а БиХ и њихова својеврсна "самоуправа" одговара оном нивоу хрватске самоуправе од прије 10 година, према којој се тада дјеловало и тенковима, док према овој, како је рекао, међународна заједница "мудро" ћути.

Човић је демантовао да ће обновити "Херцег - Босну", јер Хрватима, као најмалобројнијем народу у БиХ, одговара систем, устав и закони, без обзира што неким одредбама нису задовољни.

"Док сам ја на челу ХДЗ-а БиХ и док овакав ХДЗ са оваквим руководством има овакву подршку хрватског народа, то се неће десити. Ми ћемо се понашати искључиво на темељу устава и закона", истакао је Човић.

Он је навео да према новој власти у ФБиХ нема никакву одговорност и да функционери ХДЗ-а БиХ имају упутства да не признају ту власт, те да са њом не комуницирају.

"Овим имамо неку врсту правне анархије, која никако није добра и која у свашта може прерасти. Ако неко има право кршити Устав, како је СДП урадио са својом самоуправом, ко може спријечити друге да одговоре", запитао је Човић.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog