Društvo

Патријарх Иринеј: Изјасните се као Срби православне вјере

БЕОГРАД - Патријарх српски Иринеј позвао је све вјернике, припаднике српског народа и српске заједнице у региону да се приликом предстојећег пописа становништва, који почиње 1. априла, изјасне као Срби правослане вјере.


У саопштењу објављеном на сајту СПЦ, наводи се да се попис становништва помиње и у Светом писму, управо у вријеме Рођења Господа Исуса Христа, "показујући да смо ми људи са земље и земаљски, а да је једино Господ Христос са неба".

Одазивајући се на овај попис становништва, "ми верујући извршавамо заповест Христову да цару дајемо царево, а Божије Богу. Тиме показујемо да поштујемо законе државе у којој живимо, али да првенствено бринемо о спасењу своје душе, живећи у љубави према Богу и ближњима", поручио је патријарх.

"У том смислу, још једном вас све позивамо да се одазовете предстојећем попису становништва, чиме ћете остварити своја основна људска права и слободе, и на тај начин очувати свој верски, културни и национални идентитет, који је загарантован и члановима 9. и 14. Европске конвенције о људским правима и основним слободама", нагласио је патријарх Иринеј.

(Танјуг/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog