Sport

Естонија - Србија од 20:30

ТАЛИН - Фудбалска репрезентација Србије гостује у уторак селекцији Естоније, у шестој утакмици квалификација за ЕУРО 2012. године. Селектор Србије Владимир Петровић изјавио је да је наш државни тим у Естонију дошао да побједи домаћина.


Он је изјавио да неповољни временски услови који владају ових дана у тој прибалтичкој земљи "нису нормални за играње фудбала", али да не размишља превише о томе јер је у питању фактор на који не може да утиче.

"Бодови из ове утакмице за нас могу да буду пресудни у борби за пласман на Европско првенство. Желимо победу, без обзира на то што знамо да ће бити много тешко", рекао је Петровић на конференцији за новинаре у главном граду Естоније.

Селектор Србије додао је да ће наш тим посебну пажњу обратити на контранападе домаћина како не бисмо "платили скупу цену", као у првом мечу у Београду који су Естонци добили 3:1.

"У ситуацији смо да нам из различитих разлога недостаје чак осам играча, али добра вест је што нам се враћају Немања Видић који ће сигурно играти од првог минута и Никола Жигић за кога још не знамо колико је спреман", рекао је Петровић.

Селектор није саопштио састав тима, али се очекује да ће осим Жигића и Видића шансу добити и Ненад Томовић, који би требало да игра на позицији десног бека. Бранислав Ивановић би се преселио на позицију штопера и заиграо у тандему са Видићем, умјесто повређеног Невена Суботића.

Утакмица Естонија - Србија игра се у оквиру Ц групе квалификација за шампионат Европе 2012. године у Пољској и Украјини, у уторак од 20.30 часова на стадиону "Ле Кок Арена" у Талину. Главни судија биће Холанђанин Хендрикус Бас Нијхуис.

(Танјуг/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog