Ponedjeljak, 18. decembar 2017.

Постаните раноранилац

Чињеница је једноставна – ранораниоци имају више од дана. Стижу да обаве све обавезе и мање су под стресом. Али како наћи мотивацију за рано устајање из кревета, сем ако нисмо на то приморани?


Метаморфоза од особе која се тешко буди до ранораниоца догађа се постепено, али није немогућа.

Припрема прије одласка у кревет

Како бисте ујутро имали више времена, прijе одласка на спавање, обавите мале припреме. Припремите ствари које ћете обући сљедећи дан. Направите доручак, на примјер сендвич, и ставите га у фрижидер. На папиру или у роковнику запишите посебне обавезе које вас то јутро чекају.

Пронађите мотивацију

Како бисте заиста устали из свог топлог кревета када се огласи аларм на вашем сату, морате да имате добру мотивацију. Можда желите да искористите јутро како бисте обавили мрске послове, попут одласка у пошту, код љекара, у продавницу (како бисте након посла имали више времена), или за вјежбање како бисте до љета имали одличну линију. Важно је да знате који је разлог вашег раног буђења.

Позитивне вибрације

Умјесто омраженог звука већ досадног и иритантног аларма, укључите своју најдражу пјесму која у сваком тренутку подиже ваше расположење. Током припреме за дан који вас очекује укључите веселу и полетну музику која ће вас разбудити и дан на самом почетку учинити љепшим.

Наградите се

Рано буђење омогућава нам да имамо више времена, а њега искористите само за себе. То можете да урадите одмах ујутро, уз кафу и најдражи часопис. А ако обавезе оставите за јутро, након посла почастите се кафом с пријатељицом, најдражом књигом или одласком у биоскоп. Набаците осмјех на лице док пролазите поред продавнице у којој су гужва и дуги редови. Ви сте их успјешно избјегли.

Раније на спавање

Вашем организму је потребан сан, а како планирате раније буђење, потребан му је и ранији одлазак у кревет. Желите да постанете раноранилац из позитивних разлога, не желите ни да угрозите здравље.

Заљубите се у јутро

Звучи попут досадне флоскуле, али ранијим буђењем ћете открити сасвим нови свијет. Природа око вас је другачија у раним јутарњим сатима, у граду је мања гужва и све је некако мирно. Уживајте у јутру и његовом миру.

Будите досљедни

Ваш организам ће се временом навићи и сам од себе будити раније. Али, како бисте то постигли, морате да будете досљедни и сваки дан да се будите у исто вријеме.

Komentari


Najnovije
Facebook
Twitter
Blog