Društvo

Изетбеговић писао Блатеру и Платинију

Члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић је поводом новонастале ситуације у Фудбалском савезу Босне и Херцеговине упутио писмо предсједнику ФИФА Сепу Блатеру и предсједнику УЕФА Мишелу Платинију


 

У писму се између осталог наводи:

Као што сигурно знате, БиХ је комплексна земља по многим основама. Спорт је једна од области према којој сви њени грађани осјећају једнак афинитет, а фудбал посебно. Не вјерујем да ћу претјерати ако кажем да од свих спортова грађани БиХ фудбал најинтезивније осјећају. Тешко је уопште описати очекивани степен фрустрације БиХ нације уколико наша репрезентација и наши клубови буду блокирани у наступима ван земље.

Без жеље да се као члан Предсједништва БиХ мијешам у ваше активности, изражавам искрено увјерење да ћете наћи одговарајуће рјешење за успостављање квалитетније организације фудбалског спорта у БиХ, као и за омогућавање даљег учешћа репрезентације БиХ и наших клубова у европским такмичењима.

Било би жалосно да неодговорно понашање чланова нашег Савеза онемогући фудбалским репрезентативцима и фудбалерима, у клубовима у БиХ, учешће на поменутим такмичењима. Млади људи који се баве фудбалским спортом, као и стотине хиљада њихових навијача, то заиста нису заслужили.

Увјеравам вас да ћете имати моју пуну подршку у вашим активностима на успостављању квалитетне организације фудбалског спорта у БиХ, лишену свих политичких и других утицаја.

(Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog