Društvo

Ухапшен Божидар Вучуревић

МОСТАР - Божидар Вучуревић, ратни градоначелник Требиња и један од оснивача СДС-а, потврдио је СРНИ да је данас ухапшен на граничном прелазу Каракај, између Зворника и Малог Зворника.


 

Вучуревић је у телефонској ијави Срни рекао да је приведен према потјерници Хрватске због оптужнице дубровачког тужилаштва и да се налази у Вишем суду у Шапцу.

''Ево ме тамо гдје се по реду прича, у Вишем суду у Шапцу. Људи имају потјерницу, ту лажну монтажу дубровачког тужилаштва и раде свој посао'', кратко је изјавио Вучуревић.

На питање да ли зна хоће ли бити задржан у притвору, рекао је да ће о томе одлучити Србија.

''Мени је свеједено, ако ме буду лијепо гледали остаћу и дуже'', рекао је Вучуревић.

Вучуревић се терети за ратне злочине против цивилног становништва и гранатирање историјског језгра Дубровника, када је обављао функцију градоначелника Требиња.

Српска демократска странка осудила је хапшење Божидара Вучуревића и апеловала на надлежне органе Републике Српске да предузму конкретне мјере ради заштите грађана.

"Вучуревић је оптужен за злочине са којима нема никакве везе.Власти РС морају да употријебе све правне инструменте да би га заштитили", рекао је Срни Драган Ћузулан, генерални секретар СДС-а.

Према његовим ријечима, хапшење је сраман чин власти Србије, јер се Вучуревић увијек одазивао на позиве Хашког трибунала и имао контакте са Тужилаштвом у Дубровнику, па је његово хапшење било непотребно и понижавајуће.

Породица Божидара Вучуревића, за сада, није жељела да даје изјаве у вези са хапшењем.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog