Društvo

Хапшење Вучуревића - Чека се документација из Хрватске. Босић данас у Шапцу

БАЊА ЛУКА - Некадашњи начелник општине Требиње Божидар Вучуревић неће бити саслушан пред Вишим судом у Шапцу док Хрватска, која је расписала потјерницу за њим, не достави одговарајућу документацију.


Портпарол Вишег суда у Шапцу Слободан Велисављевић рекао је Срни да се утврђују претпоставке које су неопходне за Вучуревићево изручење Хрватској.

"Очекујемо даље кораке у правцу утврђивања постојања претпоставки за Вучуревићево изручење тој земљи. О свим радњама ћемо обавестити Министарство правде Србије, а од надлежих органа Хрватске чекамо подношење званичног захтева за изручење Вучуревића", рекао је Велисављевић.

Вучуревићу је Виши суд у Шапцу одредио екстрадициони притвор од 18 дана.

Предсједник СДС-а Младен Босић посјетиће данас у Вишем суду у Шапцу Божидара Вучуревића, који је јуче ухапшен на граничном прелазу Каракај, између Зворника и Малог Зворника.

''Предсједник Босић жели да се лично види са Вучуревићем, да му пренесе подршку свих чланова СДС-а и да види како му може помоћи да изађе из ове понижавајуће ситуације'', речено је Срни у СДС-у.У овој странци наводе да ће у Босићевој пратњи бити и потпредсједник СДС-а Мићо Мићић, као и да је посјета планирана иза 12.00 часова.

Хрватско тужилаштво терети Вучуревића за ратне злочине против цивилног становништва и гранатирање историјског језгра Дубровника, када је обављао функцију градоначелника Требиња.

Вучуревић је један од оснивача СДС-а.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog