Politika

Сајам двовлашћа у Мостару

Фронтал сазнаје из поузданих извора да је данас на отварању сајма привреде у Мостару дошло до новог политичког скандала. У првом реду сједе стари министри ФБиХ из два ХДЗ-а, док нови министри из Владе Нермина Никшића, стоје у публици.


На отварање сајма привреде у Мостару, премијерка Хрватске, Јадранка Косор, дошла је у друштву предсједника ХДЗ БиХ, Драгана Човића, поред којег је и сједила за вријеме отварања овог сајма.

Протокол сједења био је први показатељ тренутних политичких односа у Федерацији БиХ. Наиме, у првом реду су сједили, осим Јадранке Косор и представника владе Италије, земље партнера овогодишњег сајма, високи функционери два ХДЗ-а из БиХ, као и федерални и државни министри из те двије странке, док за чланове нове владе ФБиХ предвођене потпредсједником Јерком Иванковић-Лијановићем није било мјеста ни у посљедњем реду. Они су били принуђени да стоје заједно са осталим обичним посјетиоцима сајма.

Осим тога, водитељ програма отварања овог сајма Борјану Кришто је најавио као предсједницу Федерације БиХ, како ју је касније у свом обраћању ословио и градоначелник Мостара, Љубо Бешлић.

Фронтал

фото: Дневник.ба

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog