Politika

Додик и Харченко о актуелним питањима

БАЊА ЛУКА - Предсједник Републике Српске, Милорад Додик, и амбасадор Руске Федерације у БиХ, Александар Боцан- Харченко, истакли су данас да је у БиХ неопходно досљедно поштивање Дејтонског мировног споразума.


Додик и Боцан-Харченко су оцијенили да има простора за даље унапређење и проширење сарадње Републике Српске и Руске Федерације на економском, културном и образовном плану, саопштено је из Додиковог кабинета.

Саговорници су током састанка размијенили мишљења о свим актуелним питањима у РС и БиХ.

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас у Бањој Луци са амбасадором Руске Федерације у БиХ Александром Боцан-Харченком о привредној сарадњи РС и Руске Федерације.

Током састанка разговарано је о Нафтној индустрији РС, капиталним улагањима и даљим плановима у вези с њеном модернизацијом.

Премијер Џомбић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су и о могућностима сарадње у областима хидро и термо енергетике.

На састанку је било ријечи и о сарадњи у области образовања, те о другим економским и политичким питањима, саопштено је из кабинета премијера РС.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog