Društvo

Чубриловић: Дио ауто-пута Бања Лука - Градишка до краја априла

БАЊА ЛУКА - Први километри аутопута на дионици Бања Лука - Градишка биће пуштени у саобраћај до краја априла, а до љета ће бити завршена и друга дионица, најавио је министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић.


"У међувремену радимо на расписивању међународног тендера за извођача радова на дионици аутопута Прњавор - Добој, као и расписивању јавног позива за додјелу концесије на дионици Бања Лука - Прњавор и дијела коридора Пет це који пролази кроз РС", рекао је Чубриловић за "Вечерње новости".

Он је додао да се ускоро очекује и расписивање јавног позива за додјелу концесија на дионици Бања Лука - Мркоњић Град - Млиниште - границе са ФБиХ.

Према његовим ријечима, у току је рехабилитација магистралне и регионалне путне мреже у оквиру које је од 2007. године до сада рехабилитовано 709,53 километра пута укупне вриједности 87,7 милиона КМ, а процјењује се да ће до краја године бити рехабилитовано укупно 1 060 километара пута у РС.

Чубриловић је истакао да је до 2015. године планирана и изградња обилазница око већих градова Српске.

"Предвиђеном динамиком одвијају се радови на тунелу `Стамболчић`, гдје је реализовано око 92 одсто радова, такође, упустили смо се и у веома захтјеван пројекат трајног рјешења проблема клизишта на превоју Чемерно, за шта је из развојног програма одобрено 75 милиона КМ", истакао је Чубриловић.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog