Petak, 24. novembar 2017.

4 разлога да избјегавате газирана пића

Иако вам мјехурићи у чаши не дјелују опасно могу веома негативно да утичу на ваш имуни систем. Избјегавајте чак и дијетална сода пића. Сазнајте зашто.


 

Kалцијум и магнезијум

Људи који пију газирана, умјесто здравих пића као што је млијеко, природни сокови, вода не добијају довољне количине витамина, калцијума и магнезијума. Заправо чаша овог пића је богата фосфорном киселином, која још додатно "циједи" из организма значајне компоненте. Да би ваш организам био оперативан, потребни су му калцијум и магнезијум.

Cлатко

Газирана пића садрже високо калоричне фруктозне сирупе од кукуруза. У њима је и висок ниво слободних радикала који оштећују ткива и утичу на развој дијабетеса.

Aмбалажа

Газирана пића, па и обична изворска вода продају се у амбалажама које садрже отровне хемикалије биспхенол А (БПА). Постоје многобројни докази који указују на штетност ове супстанце и депресије имуног система. Стручњаци за јавно здравље упозоравају да смањите изложеност дјеце производима који садрже БПА.

Kалорије

Дијетална газирана пића, заправо, утичу на пораст тјелесне тежине. Студија у којој је учествовало 1.500 људи показала је да се 41 одсто људи који су пили само флашу соде дневно - угојило.

 

 

Komentari


Najnovije
Facebook
Twitter
Blog