Intervju

Славко Вучуревић: Могуће смањење буџета Министарству породице омладине и спорта

Предсједник Одбора за ревизију Народне скупштине Републике Српске, Славко Вучуревић, у интервјуу за Фронтал говори о предстојећем јавном саслушању Проке Драгосављевића, бившег министра породице, омладине и спорта пред овим Одбором.


Фронтал: Како ће изгледати прво јавно саслушање министра?

Вучуревић: Ради се о првом саслушању једног министра због утврђених неправилсноти у располагању средствима Републике Српске, јер је Ревизија дала негативно мишљење у једном дијелу тог ревизорског извјештаја, Јавно саслушање ће се одржати пред сљедеће засиједање Народне скупштине Републике Српске, а на њему ће бити чланови Одбора, чалнови Главе службе за ревизију јавног сектра РС, господин Драгосављевић као бивши министар, садашња министарка госпођа Тешановић и сви надлежни у министарству породице, омладине и спорта, као и одређени број независних економиста и гостију који ће бити позвани.

Фронтал: Које санкције су предвиђене у случају негативног исхода гласања Одбора?

Вучуревић: Она мјера која предстоји, коју је могуће изрећи по Пословнику Народне скупштине је смањење буџета надлежном министарству, а да ли ће до тога доћи зависи од гласања чланова Одбора за ревизију НС РС. Односно, све санкције биће утврђене и преложене приликом јавног саслушања и након питања које ће чланови одбора, који једини имају право постављати представницима министарства, прије свега бившем министру Драгосављевићу, као и тиму Главне службе за ревизију

Фронтал: Шта подразумјева „јавност рада“ у овом случају?

Вучуревић: Јавност рада подразумјева да ће бити омогућен приступ медијима, али и да ће присуствовати многи чланови. Могу се изнијети коментари и слично, али конкретна питања према бившем министру и Главној служби за ревизију могу постављати само чланови одбора, а остали могу да изнесу своја мишљења и ставове о предметном ревизорском извјештају.

Фронтал: Да ли постоји „механизам“ да одбор реагује у току буџетске године на одређене неправилности ?

Вучуревић: Ми реагујемо на основу утврђеног извјештаја, односно након утврђених неправилности које су довеле до давања негативног мишљења.

(Фронтал)

 

Везане вијести:

Одгођено јавно саслушање Проке Драгосављевића

Саслушање Проке Драгосављевића 26. септембра

Како је Министарство породице, омладине и спорта трошило паре

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog